Skandinavisk flyselskap Norwegian Air Shuttle forstås å ha sett en sterk turnout på en roadshow i forrige uke i Dublin, da det rekrutterte mannskapet til en ny pilotbase i hovedstaden.
Norsk, som lanserte flyreiser mellom Irland og USA i løpet av sommeren, planlegger å ansette en innledende 40 piloter for den nye basen. Men dette tallet vil bli økt i tide til sommeren neste år.
Det antas at mer enn 50 personer deltok på den første pilotrekryteringsveiledningen i Dublin i forrige uke, med bare 30 stillinger igjen for å fylle.

Omtrent 10 av baseposisjonene vil trolig bli tatt av eksisterende norske piloter – hvem vil flytte til Dublin fra noen av flyselskapets andre baser.

Norsk har hyret 140 piloter fra Ryanair så langt i år, en figur som Ryanairs administrerende direktør Michael O’Leary insisterte på, var ikke riktig, men hvilken norsk bekreftet.
Irske piloter har allerede gjort et stort inntrykk på norsk.

Tidligere Ryanair senior pilot Godfrey Higgins er nå direktør for flyoperasjon hos Norwegian Air International, flyselskapets Dublin-baserte datterselskap.
Pat Campbell, en tidligere senior Aer Lingus-pilot, er nå leder for Boeing 737s på Norwegian Air International.

Norsk, grunnlagt av Bjørn Kjos, har dukket opp som bare et av de flyselskapene som har musklert inn på det transatlantiske flymarkedet.
Men i motsetning til tradisjonelle operatører, norske og oppstarter som Islands WOW Air, har de gjort det med en lavprismodell som tar sikte på å gi prisbillett til passasjerene.
Norsk bruker ultramoderne jets som Boeing 787 Dreamliner og Boeings mindre 737 Max til å operere ruter over Atlanterhavet.
Det moderne, brensel-effektive flyet bidrar til å levere de slags fares som har sett det vokse passasjertall de siste årene.