Rekord antall boliger til salgs – Mer enn 900 utsikt i Oslo denne helgen

Ikke siden 2010 har det vært så mange boliger til salgs som det er for tiden. I helgen vil det bli arrangert 942 visninger på brukte boliger i Oslo alene.

– Denne helgen er spesielt opptatt, ikke minst fordi skoleåret starter neste uke. Folk er klare til å tenke fremover, og mange er klare til å flytte, sier administrerende direktør i Privatmegleren, Grethe Wittenberg Meier, til Aftenposten.

På Privatmegleren er det ca 30 prosent flere boliger tilgjengelig for salg enn det var på samme tid i fjor. De har ikke hatt så mange brukte boliger til salg siden 2010. Ifølge Finn.no er det 942 visninger på brukte boliger i Oslo denne helgen. Å legge til utviklingen er totalt antall på displayet i helgen over 2.100.

– Vi må gå tilbake til 2010 for å finne et tilsvarende nivå i boligmarkedet. I Oslo er det om lag 2800 boliger tilgjengelig for salg, som er lik 2010, sier adm. Direktør for fast eiendom norge, christian dreyer, til NTB. Han påpeker at nivået var nesten like høyt i 2013. På nasjonalt grunnlag er det rundt 16.400 boliger til salgs fra fredag ​​morgen.

Fallende priser

– De som kjøper et hjem er heldige fordi de har mye å velge mellom. Kjøpere har økt kraft og en mulighet til å gjøre et godt kjøp, sier Meier.

Norske boligpriser falt med 0,7 prosent i juni og med 0,2 prosent i juli, ifølge Eiendoms Norges prisstatistikk. Tallene er justert til sesongvariasjoner. Pris bonanza på boliger ser derfor ut til å være over, men det ser ikke ut til å være en sprengballong, enda.